Tietoa hankkeista
STEA
Skenelä -hanke toteutetaan STEAn avustuksella vuosina 2024-2026. Hankkeen sydän on avoin kohtaamispaikka ”Skenelä” Lohjalla, jossa yhteisöllisyyden, kokemukseen pohjautuvan ja rikoserityisen osaamisen avulla tuetaan toimintaan osallistuvien hyvinvointia sekä rikollisuudesta irrottautumista ja luopumista eli desistanssia.
Kohderyhmää ovat rikos- tai päihdetaustaiset ihmiset sekä heidän läheisensä. Erityisenä painopisteenä ovat rikostaustaiset 15–29-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset.
Toiminnassa edistetään kohderyhmän arkielämän taitoja, päihteettömän arjen hallintaa, koulutukseen tai työhön tarvittavien taitojen sekä ryhmässä toimimisen että vuorovaikutustaitojen harjoittelua. Toiminnalla vähennetään yksilöiden kokemaa yksinäisyyttä ja ostrakismia vahvistamalla positiivisia sosiaalisia suhteita. Toiminnalla vahvistetaan myös osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemuksia sekä yhteiskuntaan kiinnittymistä.
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen avustus
LUVN-hankkeessa tarjoamme yksilöllistä tukea rikos- ja päihdetaustaisille henkilöille, auttaen heitä kohti rikoksetonta ja päihteetöntä elämää. Työskentelyn lähtökohtana ovat asiakkaan tarpeet, ja tuki voi sisältää keskusteluapua, rinnalla kulkemista sekä käytännön asioiden hoitamista.
Yksilötyö toteutetaan luottamuksellisesti ja joustavasti – tapaamisia voidaan järjestää yhteistyökumppaneiden tiloissa, julkisilla paikoilla tai etänä. Alkuvaiheessa tuki toteutetaan työparimallilla, jotta asiakkaalle voidaan tarjota turvallinen ja vakaa lähtökohta muutokselle.
Tärkeä osa yksilötyötä on motivoivan keskustelun ja kokemusasiantuntijuuden hyödyntäminen. Työskentelyssä vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja, itseohjautuvuutta ja sosiaalisia suhteita. Lisäksi tarjoamme palveluohjausta ja autamme löytämään tarvittavat tukipalvelut, kuten sosiaalityön, päihdepalvelut tai rikoksetonta elämää tukevat yhteisöt.
LUVN-hanke toimii tiiviissä yhteistyössä STEA-rahoitteisen Skenelä-hankkeen kanssa. Yksilötyön kautta tavoitetaan erityisesti henkilöitä, jotka eivät kiinnity yhteisölliseen toimintaan tai joiden osallistuminen on muutoin haasteellista. Yksilötyön edetessä asiakkaalle voidaan tarjota mahdollisuus osallistua Skenelä-hankkeen yhteisölliseen toimintaan, mikäli se tukee hänen tavoitteitaan ja hyvinvointiaan.
Yksilötyön tavoitteet:
✔ Tukea rikoksettomia ja päihteettömiä valintoja
✔ Vahvistaa asiakkaan hyvinvointia ja toimintakykyä
✔ Rakentaa luottamusta ja tarjota pitkäjänteistä tukea
✔ Mahdollistaa linkittyminen yhteisölliseen toimintaan
✔ Parantaa palveluiden saavutettavuutta ja yhteistyötä
Yksilötyömme tarjoaa pitkäjänteistä ja asiakaslähtöistä tukea, jossa jokainen voi edetä omassa tahdissaan kohti tasapainoisempaa ja aktiivisempaa arkea. Älä epäröi ottaa yhteyttä!